You are currently viewing A bélyegzők karbantartása

A bélyegzők karbantartása

Avagy mire figyeljünk oda, hogy a helytelen használatból eredően ne csökkenjen bélyegzők élettartama. Jó hír, hogy egy bélyegzők, az egyszerűségéből fakadóan szinte egyáltalán nem igényelnek semmiféle karbantartást, viszont van pár dolog, amit érdemes betartani.

Rengeteg bélyegzőt értékesítünk, de nem is emlékszünk arra, hogy gyártási hiba miatt egyet is cserélnünk kellett volna. Az esetleges csere oka, szinte minden esetben a helytelen használatból eredt. Azonban ez egy kis odafigyeléssel kiküszöbölhető!

Odacsapott bélyegzők…

A Trodat bélyegzői kialakításuknak köszönhetően nagyon finoman járnak, így minimális erőt kell kifejtenünk ahoz, hogy szinte tökéletes lenyomatunk legyen.

Halvány nyomatú bélyegzők…

Ilyenkor szintén előjön a fent már említett probléma. Halvány, vagy nem folyamatos a lenyomat, ezért jól odacspod, hétha akkor szebb lesz. Nem. A párnából kezd kifogyni a tinta, után kell töltened, vagy ha el van már használódva, akkor cserélned.

Gagyi tintával megtöltött bélyegzők…

Használj mindig minsőgi Trodat bélyegzőtintát. Ezt nem azért mondjuk, mert jó drágán szeretnénk eladni neked a gyári tintát, mikor az utángyártotottat olcsón is meg lehet venni. Tapasztalatból mondjuk, hogy a rossz minőségű tinta tönkreteszi a bélyegzőpárnát, extrém esetben a gumit is. A Trodat fetékei vízbázisúak, viszont nem száradnak be, még évek múlva sem.

Nem gagyi tintával túltöltött bélyegzőpárnák…

Az utántöltésnél ügyelni kell rá, hogy csak kevés tintát, viszont azt jól eloszlatva alkalmazz. A Trodat tintákból nem kell sokat használni utántöltéskor, hogy ismét megfeleő lenyomatod legyen. A túltöltésnek több hátránya is van, csepeg, pacákat hagy a papíron, összefogja a kezedet…

A fentieket betartva, minimálisan odafigyelve garantáljuk, hogy nagyon hosszú életű lesz a bélyegződ.

Trodat Imprint bélyegzőcsalád >>