You are currently viewing „Sziasztok! Mennyire megy az egyedi bélyegző?” Fogd meg a söröm…

„Sziasztok! Mennyire megy az egyedi bélyegző?” Fogd meg a söröm…

Ismét egyedi bélyegző. Egyik kedves ügyfelünk különleges kéréssel fordult hozzánk. Szeretett volna olyan egyedi bélyegzőt, amin csak egy QR kód van feltüntetve és ezt később, égetés előtt álló agyag edényekbe szeretné majd nyomni, közvetlenül az agyagba. A QR kód egy weboldalra visz, amin további tájékoztató van a termékekkel kapcsolatban. Másik különleges kérés a méret volt, 10x10cm-es lenyomatot szeretett volna. Nem ilyendtünk meg a feladattól!

Na jó, de milyen anyagból készüljön?

Első körben szükségünk volt magára a QR kódra, amit vektoros grafikává kellett alakítanunk. A gravírozás miatt ez elengedhetetlen. Ezek után már „csak” az anyaghasználat volt a kérdés. Nem készíthettük el az egyedi bélyegzőt a hagyományos, gumilapra gravírozott technológiával, mert nem biztos, hogy megfelelően bele lehetett volna nyomni a keményebb szerkezetű agyagba. Mégsem egy papírlapról van szó.

Jó megoldás a fa.

Több kísérlet után a rétegelt fa lemez mellett döntöttünk, amit gravírozás után a Trodat fa nyeles bélyegzőjére ragasztottunk. Persze magán a gravírozás menetén is sokat kellett változtatnunk ahhoz, hogy elérjük a megfelelő nyomatmélységet, élességet. A QR kódnak az edényen megjelenve is működnie kell. Nem mellesleg a bélyegző alkalmazása után ezek az edények még egy kiégetési folyamatnak is ki vannak téve, ahol tovább torzulhat a lenyomati kép.

És működik!

Pár próbálkozás után el is készült a megfelelő lenyomat, amit felragasztottunk a fa nyeles bélyegzőházra. Minden telefon tudta azt olvasni, rendszertől és szofvertől függetlenül.

Egydi bélyegző? Hívj bennünket bátran, biztosan tudunk megoldást! De megrendelheted az alábbi űrlap segítségével is!